Promet web stranice s mobilnih uređaja već je na cca. 53%, prema grafikonima Statista, 2018 . Prethodne godine 50,3% posjeta došlo je s mobilnog telefona. Porast od 2-3% na godišnjoj razini pokazuje zašto bi svijetu mobilnih telefona u budućnosti trebalo posvetiti više pažnje za oglašavanje i SEO .
Mobile-First Indeks i drugi SEO trendovi za drugu polovicu 2018
Zanimljiva brojka dolazi i iz studije točan popis brojeva mobilnih telefona BrightEdge – prema kojoj 51% korisnika voli koristiti svoj telefon za otkrivanje novih marki i proizvoda . Bilo bi sjajno znati podatak o tome koliko se ljudi u prijevoznim sredstvima (metro, autobus, tramvaj, vlak itd.) upušta u takvu aktivnost otkrivanja. Na ovu sam temu mogao pronaći samo rezultate studije AARP-a iz ožujka 2018. o upotrebi pametnih telefona među Amerikancima starijim od 50 godina. Posebno me zanimao podatak da 64% surfa internetom i posjećuje web stranice . I tu se radi o starijoj generaciji, mlađa lako može imati 84%. Ali to je samo moja pretpostavka za promjenu.
Koliko vremena ljudi provode na svojim telefonima?
Prema comScore-u ( godina 2016. ) , to je oko 69% . Priložimo rezultate nedavne ankete AdWeeka ( svibanj 2018. ). Potonje pokazuje da je to više od 5 sati dnevno i došlo je do rasta od 88% u odnosu na prethodnu godinu u vremenu provedenom gledajući video na pametnim telefonima . Video zapisi učvršćuju svoju vladavinu u stilu potrošnje digitalnog sadržaja. Dobro ciljani YouTube oglasi i video bumper oglasi pružaju prikladan prostor za ciljanje korisnika.
Bumper oglasi i što su oni zapravo?
A znate li kakve su bile procjene prije nekoliko godina o tome koliko će vremena ljudi provesti na svojim telefonima u 2018.? eMarketer je 2016. dao 3 sata i 23 minute. Dakle, vrlo podcijenjen savjet.
Puna torba mobilnih marketinških podataka: "Reži i čitaj!"
-