Postimet në blog janë një shtytës kryesor i shikueshmërisë së kërkimit. Blogjet janë mënyra të shkëlqyera për të përmirësuar renditjen tuaj në rezultatet e kërkimit, dhe gjithashtu mund të jenë motorë të fuqishëm konvertimi, duke gjeneruar drejtime të reja dhe duke ndihmuar në përmirësimin e besnikërisë nga klientët aktualë. Ja si.
Si postimet e blogut nxisin konvertimet
Një studim nga Demand Metric zbuloi se taktikat e marketingut të përmbajtjes, si postimet në blog, gjenerojnë afërsisht 3 herë më shumë rezultate sesa marketingu tradicional dhe kushtojnë 62% më pak.
Por si i ndihmojnë bloget konvertimet dhe çfarë i bën ato kaq efektive, veçanërisht në krahasim me taktikat e tjera të marketingut?
Postimet në blog janë shpesh gjëja e parë që klienti juaj potencial do të të dhënat e numrit aktiv të telegramit kur përdor një motor kërkimi për të gjetur përgjigje për problemet e tyre. Blogjet mund të gjenerojnë besim në kompaninë tuaj, veçanërisht nëse përmbajtja i përgjigjet në mënyrë efektive pyetjes së kërkuesit.
Me thirrjet për veprim (CTA) të krijuara mirë të ngulitura në postimet tuaja në blog, ju mund ta inkurajoni lexuesin të ndërmarrë një veprim të dëshiruar, si p.sh. të fillojë një provë falas, t'ju kontaktojë për të mësuar më shumë, apo edhe të blejë një produkt.
Blogjet që plotësojnë pyetjen e kërkuesit dhe janë çiftuar me një CTA të fuqishme kanë më shumë gjasa të konvertojnë lexuesin në veprimin tuaj të caktuar.
Sa postime në blog ju nevojiten për të drejtuar trafikun?
Nuk ka një rregull të caktuar se sa postime në blog ju nevojiten për të drejtuar trafikun në faqen tuaj. Megjithatë, disa burime sugjerojnë që ju nevojiten të paktën 15 artikuj në blogun tuaj përpara se të filloni të shihni rezultate.
Gjëja e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh është se pa trafik, nuk do të keni asnjë vizitor për t'u kthyer. Pra, krijimi i përmbajtjes së mjaftueshme cilësore për të nxitur trafikun është një hap i domosdoshëm nëse qëllimi juaj është të rrisni gjenerimin e plumbit nga strategjia juaj e përmbajtjes.
Megjithatë, falë përditësimeve më të fundit në algoritmet e motorëve të kërkimit, cilësia është më e rëndësishme se sasia. Postimet tuaja në blog duhet të jenë të dobishme për lexuesin, të lidhura me kërkimin e tyre dhe të përfshijnë këshilla vepruese për hapin tjetër që duhet të ndërmarrin, i njohur gjithashtu si CTA.
Nuk ka të bëjë aq shumë me numrin e postimeve që keni se çfarë lloj postimesh do të gjejnë lexuesit. Por mos harroni se përmbajtja juaj duhet të ketë synimin për të gjeneruar të ardhura edhe për biznesin tuaj. Postimet më efektive të blogut janë ato që kanë një qëllim specifik në mendje: lëvizja e klientëve në gypin tuaj të shitjeve.
Si funksionojnë shërbimet e shkrimit të blogut
Shërbimet e shkrimit të blogut janë agjenci që kanë ekipe shkrimtarësh të specializuar që krijojnë përmbajtje për klientët në industri të shumta. Shërbimet më të mira të shkrimit të blogut zakonisht ofrojnë një shumëllojshmëri opsionesh të përmbajtjes, të tilla si:
Postimet në blog
Buletinet
Kopjimi i faqes së shitjeve
Postimet në rrjetet sociale
Skriptet e videove
Kompanitë zakonisht do të punojnë me shërbime si këto për të përmirësuar konvertimet për marketingun organik dhe atë të paguar në disa mënyra:
Për të krijuar përmbajtje mujore të postimeve në blog që renditen në rezultatet e kërkimit
Për përmbajtjen e mediave sociale që ndihmon në angazhimin e klientëve aktualë dhe potencialë
Për të krijuar shitje efektive dhe faqe uljeje që rrisin të ardhurat
Për të prodhuar skripta video ose audio të krijuara mirë që krijojnë fansa dhe abonentë të guximshëm
Nëse nuk po shihni rezultate nga strategjia e blogut tuaj, mund t'ju duhet një mbështetje kur bëhet fjalë për shkrimin e kopjimit të konvertimit . Shërbimet e shkrimit të blogut kanë shkrimtarë profesionistë sipas kërkesës, të cilët dinë të krijojnë përmbajtje që dallohet në rezultatet e kërkimit dhe i shtyn lexuesit në hapin tjetër në gypin tuaj të shitjeve.
Si të nxitni konvertimet duke përdorur shërbimet e shkrimit të blogut
-