Si të shtoni konvertime në GA4

Buy owner data from various industry. Like home owner, car owner, business owner etc type owner contact details
Post Reply
badsha0015

Si të shtoni konvertime në GA4

Post by badsha0015 »

Dallimi midis gjurmimit të konvertimit GA4 dhe UA
Universal Analytics është i kufizuar në mënyrën se si numëron konvertimet, pasi regjistron vetëm një konvertim për sesion për çdo qëllim. Kjo do të thotë që nëse një përdorues dorëzon një formular më shumë se një herë gjatë një sesioni të vetëm, gjurmimi i konvertimit të UA do të shfaqte vetëm një konvertim të vetëm. Universal Analytics gjithashtu kufizon numrin e golave ​​që mund të shtohen në çdo pamje në versionin falas në maksimum 20.

GA4, nga ana tjetër, ka hequr "qëllimet" dhe tani gjurmon konvertimet, duke rritur numrin maksimal të konvertimeve për pronë në 30 (50 për Google Analytics 360). Edhe pse kjo mund të duket si një përmirësim, më parë ishte e mundur të kishim 20 objektiva për çdo pamje. Prandaj, 30 konvertime mund të mos jenë të mjaftueshme kur migroni pronat UA që përmbajnë pamje të shumta me objektiva të shumtë.

Konvertimet GA4 mund të krijohen vetëm duke përdorur Të dhënat e numrave të Whatsapp gjurmimin e bazuar në ngjarje, i cili bazohet në pamjet e faqeve, rrotullimet, klikimet në dalje, kërkimin e sajtit, angazhimin e videos dhe shkarkimet e skedarëve.

Për të konfiguruar gjurmimin e konvertimit në GA4, thjesht lidhni një ngjarje specifike me një konvertim.

GA4 gjithashtu numëron të gjitha ngjarjet e konvertimit, pavarësisht se sa konvertime ndodhin nga i njëjti përdorues në një seancë të vetme. Për këtë arsye, mund të vëreni disa mospërputhje kur krahasoni të dhënat e konvertimit GA4 me të dhënat e konvertimit të UA.

Filloni duke klikuar Setup dhe më pas Ngjarjet në menynë e majtë, më pas zgjidhni të gjitha ngjarjet që dëshironi të gjurmoni si konvertime, duke i shënuar ato si ngjarje konvertimi.

Image

Zgjidh ngjarjet si konvertime në GA4
Zgjidh ngjarjet si konvertime
Tani klikoni në Konvertime për të parë listën e konvertimeve që keni shtuar.

Ashtu si konvertimet e Universal Analytics, konvertimet GA4 gjurmohen vetëm nga momenti i krijimit, kështu që nuk do të shihni konvertime të reja në të dhënat tuaja historike.

Si të krijoni konvertime të personalizuara në GA4
Për të krijuar një konvertim të personalizuar në GA4, mund të zgjidhni Krijo ngjarje për të krijuar një ngjarje të re ose Modifiko Ngjarje për të modifikuar një ngjarje ekzistuese. Sigurohuni që të shtoni emrin e ngjarjes duke përdorur rastin e duhur. Pasi të ruhet, shëno ngjarjen tënde të re si një konvertim.
Post Reply